Γειώσεις-Αντικεραυνική προστασία σε φωτοβολταϊκά πάρκα

@topreviews.gr

Γειώσεις-Αντικεραυνική προστασία

Η γείωση και η αντικεραυνική προστασία είναι κρίσιμες για την ασφάλεια και την ακεραιότητα τόσο των ηλεκτρικών συστημάτων όσο και των ανθρώπων. Ας δούμε γιατί αυτές οι δύο πρακτικές είναι τόσο σημαντικές:

1. Προστασία Ανθρώπων

Η γείωση βοηθά στην αποτροπή ηλεκτροπληξίας. Εάν ένα ηλεκτρικό σύστημα δεν είναι σωστά γειωμένο, η τάση μπορεί να περάσει μέσα από το σώμα ενός ανθρώπου που έρθει σε επαφή με το σύστημα, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και θάνατο.

2. Προστασία Εξοπλισμού

Οι κεραυνοί και τα ηλεκτρικά κύματα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε ηλεκτρονικές συσκευές και συστήματα. Η αντικεραυνική προστασία περιλαμβάνει τη χρήση αλεξικέραυνων και άλλων συσκευών που εκτρέπουν την ενέργεια του κεραυνού προς το έδαφος, αποτρέποντας έτσι την καταστροφή των συσκευών.

3. Διασφάλιση Αδιάλειπτης Λειτουργίας

Τα ηλεκτρικά συστήματα που δεν είναι καλά γειωμένα ή προστατευμένα από κεραυνούς μπορεί να παρουσιάσουν διακοπές και βλάβες. Η καλή γείωση και η αντικεραυνική προστασία διασφαλίζουν την αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων, μειώνοντας τις πιθανότητες διακοπών και απώλειας δεδομένων.

4. Προστασία

Η κακή γείωση ή η έλλειψη αντικεραυνικής προστασίας μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και σπινθήρες, που με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Η σωστή γείωση μειώνει τον κίνδυνο αυτών των φαινομένων.

5. Συμμόρφωση με Κανονισμούς και Πρότυπα

Σε πολλές χώρες, η γείωση και η αντικεραυνική προστασία είναι υποχρεωτικές σύμφωνα με τους κανονισμούς και τα πρότυπα ηλεκτρικής ασφάλειας. Η συμμόρφωση με αυτές τις προδιαγραφές είναι απαραίτητη για την αποφυγή νομικών συνεπειών και για την ασφάλεια των κατασκευών.

Λάμα 30*3.5 χιλ από θερμογαλβανισμένο χάλυβα έχει εγκατασταθεί σε οριζόντιες και εγκάρσιες όδευσης  δημιουργώντας  έτσι ένα πλέγμα απαγωγής πληγμάτων.Η λάμα τοποθετήθηκε κάθετα στο έδαφος και σε βάθος 0.5 μέτρων .Περιμετρική γείωση στον υποσταθμό κατασκευάστηκε σε απόσταση 0.3μ από την βάση από μπετό η όποια αποτελείται από 4 ηλεκτρόδια ένα σε κάθε γωνία και τα όποια είναι συνδεδεμένα με λάμα 30*3.5 χιλ από θερμογαλβανισμένο χάλυβα. Το πλέγμα της γείωσης συνδέεται ισοδυναμία με την περιμετρική γείωση του υποσταθμού και η τιμή της συνολικής γείωσης του φωτοβολταικού σταθμού είναι κάτω από 10 ohm.

φωτοβολταϊκά πάρκα
Σύνδεσμος ταινίας Ηλεκτρόδιο γείωσης 14×1.500 mm ταινία (St/tZn) @topreviews.gr

 

1
Περιμετρική γείωση στον υποσταθμό @topreviews.gr

 

2022 02 23 20 14 37 πτυχιακη διορθωμενη πλην αριθμων στα περιεχομενα.docx Microsoft Word
@topreviews.gr όδευση καλωδίων ΜΤ

 

2022 02 23 20 12 34 A1.docx Microsoft Word
όδευση καλωδίων @topreviews.gr

Συμπέρασμα

Η γείωση και η αντικεραυνική προστασία είναι θεμελιώδεις πρακτικές για την ασφάλεια των ανθρώπων και των ηλεκτρικών συστημάτων. Εξασφαλίζουν την προστασία από ηλεκτροπληξία, ζημιές σε εξοπλισμό, διακοπές λειτουργίας και ηλεκτρικές πυρκαγιές, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τα ηλεκτρικά πρότυπα και κανονισμούς.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!